ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΘΩΝΑΣΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ

 

Το Οικοτροφείο "ΑΘΩΝΑΣ" και το Κέντρο Ημέρας "ΑΝΑΤΟΛΗ" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10-10) διοργάνωσαν τριήμερο φεστιβάλ ταινιών στον Πολύγυρο Χαλκιδικής στις 09-10-11/10/2010 με στόχο την ενημέρωση ΄και ευαισθητοποίση του


κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας και την καταπολέμηση του στίγματος που συνοδεύει τη ψυχική ασθένεια.


Επιλέχθηκαν ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, των οποίων η θεματολογία σχετίζονταν με μια πλευρά του φάσματος των ψυχικών διαταραχών, όπως η κατάθλιψη, η διπολική διαταραχή, η σχιζοφρένεια, οι διαταραχές της προσωπικότητας και η άνοια. Επιπλέον, καθώς η φετινή Παγκόσμια Ημέρα ήταν αφιερωμένη στη σύνδεση ανάμεσα στις σωματικές ασθένειες και την ψυχική υγεία, στο πρόγραμμα συμπεριλήφθηκε και η ταινία "Τα Ξυπνήματα".


Ταυτόχρονα με την  προβολή των ταινιών λειτούργησε παράλληλη  έ κθεση δημιουργιών των ενοίκων των Οικοτροφείων "ΑΘΩΝΑΣ" και "ΑΞΙΟΣ", των μελών των Κέντρων Ημέρας "ΑΝΑΤΟΛΗ" και "ΕΣΤΙΑ", των σπουδαστών των ΚΕΚΥΚΑμΕΑ Πουγύρου καθώς και έντυπο υλικό του Κέντρου Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών Πολυγύρου "Η ΠΝΟΗ" και του Νομαρχιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ "Η ΑΓΑΠΗ".


Το φεστιβάλ διαφημίστηκε σε όλα τα έντυπα του Δήμου Πολυγύρου, σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς του νομού. Η προσελευση του κόσμου ήταν αρκετά ικανοποιητική και οι αντιδράσεις τους ενθουσιώδεις, γεγονός που μας επιτρέπει να σκεφτούμε την επανάληψη της εκδήλωσης και μια επόμενη χρονιά.