.

 .

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ

Η Δομή Κατ’ Οίκον Ψυχιατρικής Νοσηλείας δημιουργήθηκε το 2020 και ανήκει στο δίκτυο κοινοτικών επανενταξιακών υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Λειτουργεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Ημέρας «ΕΣΤΙΑ» της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Έρευνας, Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΣΥΝΘΕΣΗ» και συγχρηματοδοτείται από κρατικούς πόρους και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» (ΕΣΠΑ 2014-2020).

 

 

Απευθύνεται σε ενήλικες ανθρώπους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές ψυχικές δυσκολίες και προέρχονται από περιοχές που ανήκουν στον Τομέα Ψυχικής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Αφορά λήπτες υπηρεσιών Ψυχικής υγείας, οι οποίοι κατά κύριο λόγο πρόσφατα έχουν λάβει εξιτήριο από μία ψυχιατρική νοσηλεία ή ζουν στην κοινότητα, αλλά έχουν αυξημένο αριθμό υποτροπών και νοσηλειών.

 

 

 

Στελεχώνεται από Ειδική Θεραπευτική Ομάδα Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας και συγκεκριμένα: Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό και Νοσηλευτή.

 

 

Ο στόχος της ομάδας είναι να προσφέρει κατ’ οίκον θεραπευτικές παρεμβάσεις μέσω εξατομικευμένου πλάνου φροντίδας που έχει σαν στόχο την πρόληψη/ύφεση της υποτροπής, την αποφυγή της νοσηλείας, την  βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αυτονομία του εξυπηρετούμενου.

 

LOGO_ESPA_ESTIA.jpg